Van recepten tot schrijfsels die ik graag met je deel.

Blog

Recepten

Intuïtief eten & leven

Categorieën

Intuïtief eten wint de laatste jaren steeds meer aan bekendheid, en dat is goed nieuws! Sommigen zien het als een hype die wel zal overwaaien maar dat is het allesbehalve. Het concept intuïtief eten is namelijk niks nieuw. Het ontstond in 1995 al. Het zijn twee Amerikaanse diëtisten, Elyse Resch en Evelyne Tribole, die zich afvroegen hoe het kwam dat het grootste deel hun cliënten het gewichtsverlies niet kon volhouden. Ze gingen op onderzoek uit en kwamen tot de conclusie dat vermageringsdiëten gedoemd zijn om te mislukken op de lange termijn.

January 20, 2022

MEER LEZEN

Meest recent

Meer lezen

Intuïtief eten & leven

Intuïtief eten wint de laatste jaren steeds meer aan bekendheid, en dat is goed nieuws! Sommigen zien het als een hype die wel zal overwaaien maar dat is het allesbehalve. Het concept intuïtief eten is namelijk niks nieuw. Het ontstond in 1995 al. Het zijn twee Amerikaanse diëtisten, Elyse Resch en Evelyne Tribole, die zich afvroegen hoe het kwam dat het grootste deel hun cliënten het gewichtsverlies niet kon volhouden. Ze gingen op onderzoek uit en kwamen tot de conclusie dat vermageringsdiëten gedoemd zijn om te mislukken op de lange termijn.

De 10 principes van intuïtief eten

January 20, 2022

MEER LEZEN

Meer lezen

Intuïtief eten & leven

Voedingsvezels zijn een veelbesproken topic in de gezondheidswereld. Voedingsproducenten ‘stoefen’ maar al te graag met de hoeveelheid vezels in hun producten en de claim ‘bron van vezels’ zie je overal op verpakkingen staan. In dit artikel leer je hoe het werkelijk zit. Wat zijn voedingsvezels? Zijn ze even gezond als beweert wordt? En waar vind je ze in terug?

Het belang van voedingsvezels

December 23, 2021

MEER LEZEN

Meer lezen

Intuïtief eten & leven

Hoe meer mensen proberen gewicht te verliezen, hoe meer mensen zich in de BMI categorieën ‘overgewicht’ en ‘obesitas’ bevinden. Dat diëten niet helpen tegen gewichtsverlies is wel al duidelijk. Ook beweging wordt bij velen gelinkt aan gewichtsverlies. Tijdens het volgen van een dieet wordt je er meestal van overtuigd dat beweging je zal helpen, dus focus je op verbrande calorieën en de gespendeerde tijd aan beweging.

Het belang van fysieke activiteit

November 29, 2021

MEER LEZEN

Meer lezen

Recepten

Wil je toch iets dat op vlees lijkt maar toch geen vlees is? Dan is dit gerecht perfect geschikt! Het is ook ideaal om vleeseters van de plantaardige keuken te laten proeven. Sommigen konden niet geloven dat er geen echt gehakt in zit! Inspiratie voor dit gerecht haalde ik bij Healthy Living James.

Vegetarisch gehaktbrood

November 11, 2021

MEER LEZEN

Meer lezen

Recepten

Ahhhh, zondag!
De dag dat ik het meeste kook, dan maak ik al een paar dingen klaar voor tijdens de week zodat ik altijd (meestal ;-)) een maaltijd heb voor wanneer ik laat klaar ben met werken.

Kaneelwafels

November 11, 2021

MEER LEZEN

Meer lezen

Recepten

Hmmm tiramisu, beste. dessert. ooit. Dankzij een workshop die ik volgde bij Tartelies, kan ik nu mijn eigen versies maken. Deze cakejes hoef je niet te bakken, maar ze moeten wel minstens een halfuur in de diepvries opstijven.

RAW tiramisu cake

November 11, 2021

MEER LEZEN

Meer lezen

Recepten

Deze aardappelen lijken op het eerste zicht vrij ingewikkeld om te maken, wat er voor zorgde dat ik er ook heel lang mee gewacht heb om ze eindelijk eens uit te proberen. Maar niks is minder waar! Het is echt enorm eenvoudig. En geef toe, hoe lekker zien ze er uit?!

Hasselback potatoes

November 11, 2021

MEER LEZEN

Meer lezen

Recepten

Een heerlijk vullende linzensoep vol smaak. Qua groenten hield ik het hier enkel bij wortel en zoete aardappel, maar gebruik gerust de groenten die je in huis hebt. Dit is een perfecte maaltijd om restjes in te verwerken.

Linzensoep

November 11, 2021

MEER LEZEN

Meer lezen

Recepten

Ok ok, Italianen zijn er vast niet mee akkoord dat ik hier de term ‘risotto’ gebruik, maar het smaakt er echt naar en je moet tenminste geen 20 minuten lang staan roeren totdat je arm eraf valt 🙈.

Aubergine met bulgur ‘risotto’

November 11, 2021

MEER LEZEN

Meer lezen

Recepten

Een quiche zonder ei klinkt als een hele uitdaging. Toch is het helemaal niet nodig eieren te gebruiken. Zijden tofu doet het prima! 100% eerlijk; de beste vegan quiche die ik al at en da’s allemaal te danken aan mijn vriendin Matti van @mealsbymatti ! Zij schreef het recept uit en we maakten het samen toen ze bij mij stage liep. Sindsdien maakte ik het al verschillende keer opnieuw, en steeds is iedereen laaiend enthousiast.
Ook wordt het één van mijn kerstgerechten🎄.

Quiche met champignons, prei en asperges

November 11, 2021

MEER LEZEN

Meer lezen