Hi, ik ben Alessia

Diëtiste & gecertificeerd intuïtief eten coach. Ik heb er mijn missie van gemaakt jou te begeleiden naar een gezondere relatie met voeding en jezelf.

In 2017 studeerde ik aan de AP Hogeschool af als geregistreerde diëtiste en volgde ik het postgraduaat "Voeding van het jonge kind en de adolescent" aan de UCLL. Nadien opende ik mijn zelfstandige praktijk terwijl ik halftijds in een ziekenhuis werkte. In het begin hielp ik anderen op klassieke wijze met diëten, zoals ik altijd geleerd had.

Maar... dit voelde niet goed aan. 

Het maakte me ongelukkig dat mijn cliënten hun eigenwaarde lieten afhangen van het cijfer op de weegschaal.

Op de weegschaal gaan staan kon hun gemoed in één keer doen omslaan en "goede" resultaten waren bovendien nooit van lange duur.

Sta er eens bij stil;
wat hebben diëten je tot nu toe al opgebracht?

De meesten weten wel wat gezonde voeding is, maar waarom is het zo moeilijk om dit toe te passen? Anders dan de klassieke voedingsleer graaf ik samen met jou naar de achterliggende factoren die een gezonde levensstijl belemmeren.

Ik leer je hoe je voorgoed uit de dieetcultuur stapt, hoe je vrede neemt met voeding en jezelf, hoe je met je emoties leert omgaan zonder voeding te gebruiken en hoe je je lichaam op een gezonde manier voedt.

Een volgend dieet is absoluut niet wat jij nodig hebt. Hoe vaker je dieet, hoe meer je focust op gewichtsverlies, calorieën en de inhoud van je bord, hoe groter de kans dat het de verkeerde richting uitgaat en je alleen maar gefrustreerder geraakt.online programma

1 op 1 traject

Een intensief, individueel traject, helemaal op jouw maat. Gedurende 6 sessies werken we samen aan een gezonde mindset rond voeding, leer je naar je lichaamssignalen luisteren en leer je omgaan met emotioneel eten.

BACK TO BASICS

At one with
food, mind & body

Online cursus

Food & Feelings is een cursus die je leert omgaan met emotioneel eetgedrag. Eet je vaak zonder fysieke honger? Gebruik je eten vaak als troost middel? Kan je soms moeilijk stoppen met eten, ook al ben je verzadigd? Dan is deze cursus iets over jou.

Food & Feelings

Gratis download

Intuïtief eten:
de checklist

Wat zijn je focuspunten en wat lukt er al goed? Kom het te weten aan de hand van deze checklist.

.

Gratis download

Wat zijn je focuspunten en wat lukt er al goed? Kom het te weten aan de hand van deze checklist.

Intuïtief eten: de checklist

.

Ben je zorgverlener (arts, diëtist, voedingsdeskundige, psycholoog, kinesist, etc.) en wil je meer leren over hoe je met je cliënten over voeding kan praten? Tijdens het 1 op 1 Confidence Coaching Traject overlopen we samen je vragen en casussen zodat je met meer vertrouwen en kennis de visie van intuïtief eten kan overdragen. Ook help ik je met veel plezier met het uitbreiden van je aanbod en je struggles als zelfstandige.

Klik hier voor meer informatie!

Nieuw!

Bedrijfsgegevens

Alessia Couvreur - The Mindset Dietitian
Floralienlaan 481/B03
2610 WilrijkRekeningnummer:
BE06737052979322
Ondernemingsnummer:
0685762086
RIZIV:
5-64570-67-601

Thank you!
we'll be in touch soon!