top of page
Foto van schrijverAlessia Couvreur

Rode curry met linzen

Bijgewerkt op: 15 feb 2023

Linzen zijn peulvruchten, die perfect als vleesvervanger gebruikt kunnen worden. Dit komt omdat ze net zoals vlees rijk zijn aan eiwitten. Daarbij zijn ze heel gebruiksvriendelijk, vooral als ze uit blik komen. Je hoeft ze enkel te laten uitlekken en toe te voegen aan je gerecht.



INGREDIËNTEN (2-3 personen):

• 1 zakje volkorenrijst • 1 el komijnzaad • 2 knoflookteentjes • 1 ajuin • 1 rode paprika • 2 wortels • 1 blik linzen • 1 blik tomatenblokjes • 200 ml kokosmelk • 1 el rode currypasta (of naar smaak) • 1/2 blikje tomatenconcentraat • Kruiden: gember, kurkuma, curry, piment d’espelette, zout en peper naar smaak • Optioneel: verse koriander en pompoenpitten als topping.




BEREIDING:

• Laat water koken voor de rijst. • Snij de ajuin, look, paprika en wortelen. Snij de wortel in dunne plakjes en stoom ze 15 min lang of leg ze in een afgesloten pot met een beetje water gedurende 3 minuten in de microgolfoven. Anders duurt het te lang vooraleer ze gaar zijn. • Kook de rijst gaar.

• Neem een grote pan en zet op middelhoog vuur. Voeg de komijnzaadjes toe en wacht 45 seconden. Voeg dan olijfolie toe. • Voeg de ajuin en look toe. Na 2 minuten kan je ook de paprika en de linzen toevoegen. Roer geregeld.

• Na enkele minuten kan je de rest van de ingrediënten en de kruiden toevoegen. Roer goed en laat even sudderen. ​• Dresseer met de rijst, en eventueel koriander en pompoenpitten.


Smakelijk!


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page